Over mij

Ik heb mijn hele leven al een grote passie voor muziek. Vanaf mijn 6de jaar speel ik blokfluit, tijdens de middelbare school kwamen daar de dwarsfluit en de piano bij.

Mijn liefde voor muziek kon ik al snel doorgeven aan anderen doordat ik gevraagd werd les te geven aan kinderen uit mijn buurt. Ik ben een vakopleiding gaan volgen omdat ik mijn lessen professioneel wilde onderbouwen.

Ik heb gestudeerd aan de Schumann Akademie. Ik ben voor fluit opgeleid door o.a. Koos Kamphuis en voor piano bij Ellen van Lelyveld. Verder heb ik muziekgeschiedenis gestudeerd aan de UVA. Daarnaast heb ik masterclasses en cursussen gevolgd bij Stichting Linos en de Europian Music Teachers Association. Tijdens mijn studie ben ik ook zeer geïnteresseerd geraakt in het pedagogisch-didactische aspect van musiceren. Ik heb mijn studie aan het conservatorium en universiteit gevolgd naast mijn werk als muziekdocent en mijn gezin. Ik weet als geen ander hoe je een drukke agenda met een muziekstudie kunt combineren.

Door het lesgeven naast mijn studie heb ik een goede combinatie weten te vinden tussen praktijk en theorie.

Ik geef muziekles op dwarsfluit, blokfluit, piano en keyboard. Leerlingen van 5 tot 75 hebben de afgelopen jaren hun weg al gevonden naar mijn studio aan huis. De lessen zijn individueel en gericht op het ontwikkelen van de muzikale creativiteit bij zowel beginners als gevorderden.

Er zijn gedurende het jaar verschillende momenten van samenspel en optredens van leerlingen, met als hoogtepunt het jaarlijkse concert in de Durgerdammer Kerk.

Door te spelen in een vast dwarsfluitensemble blijf ik ook eisen aan mijzelf stellen, en geniet ik van het samenspelen. Ook word ik regelmatig gevraagd voor koor-en orkest- projecten. Verder geef ik blazerworkshops aan (Harmonie-)orkesten, waar ik mijn enthousiasme en kennis mag delen.

Tijdens mijn lessen neemt het samenspel en de persoonlijke muziekbeleving een belangrijke plaats in.

Ik ben actief lid van het docentennetwerk van de Nederlandse Fluitacademie (Neflac Docnet) en van het Nederlands Fluit Genootschap (NFG).

“Het zelf beoefenen van muziek, helpt je verder op weg in je leven.”

Iedereen leert op een andere manier en heeft eigen interesses. Daarom worden de inhoud en vorm van de lessen op iedere leerling afzonderlijk afgestemd. Met een grote variatie in repertoire onder handbereik in mijn muziekbibliotheek is er altijd iets te vinden naar jouw smaak en niveau.

In de praktijk is ook ruimte voor leerlingen die een eigen aanpak nodig hebben. In mijn jarenlange praktijk heb ik ruime ervaring opgedaan met leerlingen met uiteenlopende eigenschappen zoals hoogbegaafdheid, autisme, dyslexie.

Het belangrijkste element in de lessen is voor iedereen hetzelfde: de liefde voor de muziek en het plezier in het spelen!