De blokfluit is een fijn instrument om mee te starten, maar ook om op door te groeien. Het is makkelijk te hanteren, licht te blazen, en snel aan te leren. Na een paar jaar kan je al doorgroeien naar een altfluit, die wat groter is en lager van klank. Ook kun je snel samen spelen met anderen.

Vanaf 5 jaar kun je bij mij terecht om blokfluitles te krijgen, waarbij je vanaf het begin op speelse wijze kennis maakt met de muziektheorie.

Samen zoeken we een instrument uit dat bij je past en zoeken in mijn uitgebreide bibliotheek een methode uit die je aanspreekt.  Je maakt vanaf het begin ook op speelse wijze kennis met de muziektheorie.

De piano is een dankbaar instrument waar je al in een paar lessen een liedje kunt spelen. Samen leggen we een goede basis voor jarenlang speelplezier door kennis te maken met diverse stijlen, in de theorie te duiken, te improviseren en zelf muziek te schrijven, vanuit een optimale speelwijze. Je ontwikkelt je als solist, maar ook het begeleiden van anderen krijgt aandacht. Je hebt de keuze om les te krijgen op een digitale piano of op een bijzondere 100 jaar oude Kemble kamervleugel.

Keyboard

Het keyboard is een leuk toetsinstrument om mee te beginnen en je eigen muzikale creativiteit op te ontdekken. Dit instrument is in alle prijsklassen te koop en door de vele mogelijkheden die het begeleidingspaneel biedt heb je al snel een te gek resultaat. Graag geef ik je alle tips en trucs om dit instrument voluit te bespelen. Uiteindelijk kun je zelfs in een band meespelen, terwijl er alle ruimte is om je eigen expressiviteit te ontplooien.

Je kunt al op jonge leeftijd dwarsfluit leren spelen. Er zijn voor jonge beginners leuke fluitjes en methodes die voorbereiden op het echte werk. Vanaf 7 jaar zijn er de Jupiter beginnersfluit en de Azumi-fluit. Deze zijn aangepast aan kinderen die nog in de groei zijn.  Ik adviseer daar graag bij. Ben je nog niet zeker over de keuze, dan kun je van mij een instrument in bruikleen krijgen.

Ben je al ervaren op de dwarsfluit, dan help ik je graag doelen te stellen en deze te bereiken. Ik werk vanuit de nieuwste inzichten en methodes, de eigen inbreng in muziekkeuze wordt zeker aangemoedigd. Samenspel, ook met leerlingen op andere instrumenten, neemt een grote plaats in.